I fjor reiste jeg landet rundt for å skrive bok om norsk tredjedivisjon, og det var fantastisk hyggelig på så mange måter.
Men for meg, som er godt over gjennomsnittet glad i kaker og søtt, var det også en ren bonus å kunne smake seg gjennom et ganske så stort utvalg av Norges dugnadsfotballkaker.
På Tangmoen i Stjørdalen så jeg et hjemmelag som allerede var klare for nedrykk, tape så det sang etter for Brumunddal. Det var kanskje fjerdedivisjonsnivå på spillet til trønderklubben denne sesongen, men skuffkaka i kiosken var det klasse over.
Jeg har aldri smakt maken til saftig og god skuffkake, verken før eller siden, og kastet meg selvsagt rundt for å finne oppskriften. I snart et år har jeg mailet, ringt og twitret for å prøve å finne ut hvem som hadde bakt dette mesterverket, men uten hell.
Helt til Stjørdalens Blad fikk nyss i saken…
Førstesida og to sider inni må sies å være bra dekning av en kakesak fra tredjedivisjon, men de som har smakt kaka skjønner at det fortjener den.
Og endelig kan jeg også dele oppskriften på landets beste skuffkake:
4 egg
3 kopper sukker
250 gram smør
1 1/2 kopp melk
4 kopper hvetemel
4 teskjeer bakepulver
3 teskjeer vaniljesukker
Kanel og sukker strøs på (eventuelt perlesukker og hakkede mandler/hasselnøtter).
Egg og sukker piskes til eggedosis – pisk minst 5 minutter.
Smøret smeltes og blandes med melken.
Hvetemel, bakepulver og vaniljesukker siktes i.
Stekes i langpanne i cirka 20-30 minutter ved 180 grader.
PS: Ifølge Hjørdis blir denne kaka kun vellykket om den bakes i fotballsammenheng. Dere får teste det ut!
hei. hørt deg på radion, er jo også så glad i kaker, har skrevet av oppskriften, har 50 prosent sjanse for å lykkes, ha ha, du skjønner , vi sparker ikke fotball. denne oppskriften ligner masse på en jeg har fått av min mor for mange år siden. der man rører kakao inn i halve deigen, og pisker hvitene stive og vender i før alt blandes i langpannen. fyll, melisglasur. bruker også denne oppskriften til eplekake også noen ganger. tusen takk, gleder meg til å forsøke.
den er god.