Et julemirakel

Publisert: november 26, 2014 i Hverdagsliv
Stikkord:, , , ,

For et par uker siden sto jeg på scenen under Dokumentarfestivalen her i Trondheim og snakket om noe jeg aldri snakker om. Om noe som få snakker om. Om noe jeg skammer meg over.

ij

En ekstra bred breddefotballfrue på Dokkhuset. Foto: Marianne Tønset/Trondheim Dokumentarfestival

Salongen på P2 har nemlig et utrolig kult konsept som heter Salonghistorier der de inviterer folk til å fortelle en historie fra livet sitt på 10 minutter, uten manus. Vanligvis gjør de dette på Kampen Bistro i Oslo, men denne gangen var det på Dokkhuset her i byen, og jeg tok sats, lot skammen ligge og fortalte om den lange, lange veien til de som forhåpentligvis blir mitt julemirakel.

Innslaget kan høres i dagens utgave av Salongen.

kommentarer
 1. Bente sier:

  Takk kjære Anna for at du var så tøff og fortelle historien din. Tårene sitter løst her og minner dukket frem.
  Men vi gleder oss skikkelig over deres Julemirakel. Mange klemmer

 2. Julemirakel sier:

  Så fantastisk at du deler! Det er nok mange fler enn vi aner som har det på den samme måten.
  Sitter selv med et lite julemirakel i magen, men tør ikke å tro det er sant enda. Vi var heldige og har «bare» prøvd i 2,5 år. Er så takknemlig for all hjelpen vi er så heldige og kan få her i Norge.
  Mens jeg sprika med beina og fikk satt inn igjen gullegget, kunne legen fortelle meg at han som oppfant IVF først fikk nobelprisen i medisin i 2010. 32 år etter at det første vellykkede forsøket med IVF!
  Gratulerer til dere av hele mitt hjerte! 🙂

 3. Anette Ovesen sier:

  Først, gratulerer med en liten bror eller søster til jenta di.

  Vi ventet også lenge på å få barn (10 år). Jeg kjenner igjen mye av det du forteller, samtidig som jeg reflekterer over tilfeldigheter som gjør at jeg nå sitter og tenker at jeg har vært heldig. Jeg har vært heldig fordi få av mine venninner har valgt å få barn. De som har det fikk for 10-15 år siden og da var det ikke aktuelt for meg å bli gravid. Jeg er heldig fordi jeg hele tiden har kunnet snakke med mine nærmeste om «barnløsheten» min og frustrasjoner. Det har lettet. Jeg har fått min del av «gode råd» og blitt drittlei av å høre «solskinnshistorier» om folk som slappet av, startet adopsjonsprosessen ol, de ble gravide!
  Men mest av alt er jeg heldig for tiden det tok meg å bli mamma er en del av livet mitt, det har formet og preget meg. Jeg er en bedre, sterkere og mer reflektert versjon av meg selv nettopp fordi jeg ikke ble gravid med en gang. Og jeg har fått 3 nydelige barn som er født i Chile. DET er å vinne i lotto!

 4. Tove Domås sier:

  Hei! Har fulgt med på bloggen din en god stund og hørte historien din på radioopptak i dag. Du virker som en riktig klok og reflektert dame og jeg syns du er tøff som deler dine opplevelser, tanker og følelser rundt temaet ufrivillig barnløshet. Sikker på at det kan være til hjelp og støtte for mange i samme situasjon og forhåpentligvis til ettertanke for «de rundt». Ønsker deg hjertelig til lykke med fortsatt graviditet, fødsel og familieliv! Håper du også får tid til å fortsette bloggingen som travel tobarnsmor, ser fram til flere gode utspill fra deg:) Mvh.Tove

 5. Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger og gratulasjoner, det setter jeg stor pris på:)!

 6. Kristin sier:

  Så utrolig modig av deg og takk for at du forteller! Lykke til i innspurten !

 7. mona sier:

  Du vakre, fine menneske!Takk for at du deler din historie med oss! Takk for at du sier akkurat det jeg har tenkt i hodet mitt, men ikke har fått til å si! Jeg har har vært så freidig og delt Salongen sitt program på Facebook, av den enkle grunn at du sier akkurat det jeg har følt. Så tusen takk, Anna!

  Og de største gratulasjoner til deg og resten av familien!

 8. Det var fantastisk at du var med og fortalte denne historien, tusen takk fra alle i Salongen. Utrolig fint å kunne sende noe så viktig og vanskelig på radio. Vi kommer tilbake til Dokkhuset neste år, husk oss hvis du kommer over noen med en god historie på din vei! Men ikke minst, god advent og jul og godt mirakel! Klem Ragnhild

 9. Mette sier:

  God advent til deg og dine.
  Så fint at du fortalte og delte
  Og lykkeønskninger på vei..

 10. Hege sier:

  Gratulerer med julemirakelet ditt! Jeg skjønner deg så godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s