10 tips for å lykkes som breddefotballfrue

Publisert: april 26, 2013 i Fotball, Hverdagsliv
Stikkord:, , ,

Breddefotballsesongen er godt i gang (bortsett fra for Tynset hvor den er dårlig i gang, men mer om det en annen gang), og rundt om i det ganske land sitter det rykende ferske breddefotballfruer og andre entusiaster som kanskje skal våge seg ut på en breddestadion nær dem denne helgen.

Som veteran vil jeg gjerne dele av mine erfaringer og min dyrekjøpte kunnskap, og har derfor laget en tipsliste som vil gjøre breddedebuten til en mer behagelig opplevelse:

1: Du kan aldri være for godt kledd!

Øver til miss ullundertøy 2013.

Øver til miss ullundertøy 2013.

Skal du på fotballkamp så er det best å kle deg etter samme prinsipp som du kler opp barnehageungene. Ull innerst, alltid. At vi nå nærmer oss mai spiller ingen rolle. På en breddefotballstadion føles det alltid som mars.

2: Stol aldri på værmeldingen.

Om du sjekker YR og det meldes om 14 grader og sol, så kan du garantere at det blir 6 grader og regn. Slik er det bare. Derfor, ignorer aldri tips nummer 1.

3: Husk cash.

Den teknologiske utviklingen har ennå ikke inntatt tredjedivisjon. Husk derfor å ta ut penger. Ingenting er surere enn å skrape sammen akkurat til inngangspenger for så å innse at du ikke har penger til å kjøpe vafler, kaffe og pølser. Med barn kan denne feilen bli fatal.

4: Planlegg egen underholdning

Har du med barn så kan du aldri stole på at kampen er god nok underholdning i seg selv. En smarttelefon kan utgjøre forskjellen mellom suksess og skandale.

Angry Birds og videoer av flytende lava på You Tube kan holde en 5-åring gående overraskende lenge.

Angry Birds og videoer av flytende lava på You Tube kan holde en 5-åring gående overraskende lenge.

5: Hold varmen

Om det er kjølig (og det er det) så husk å kjøp kaffe før kampen. Når du oppdager at du har glemt å ta med votter er den uvurderlig for å holde hendene varme.

6: Ikke nøl

Om du har lyst på vafler og tenker at du skal kjøpe det litt senere i pausen, så tenk deg om en gang til. Kanskje er de utsolgt før du kommer så langt og det eneste de har å tilby er en eske Gomp, og så står du der og tenker på de deilige nystekte vaflene som du aldri skal få sette tennene i, mens sulten knuger i magen… Ok, jeg er muligens fortsatt preget av en lignende hendelse forrige helg, men det har i alle fall lært meg en ting: Husk å handle mens vaflene er varme.

7: Gjentar punkt 1: Du kan aldri være for godt kledd!

Før denne sesongen har jeg investert i det ultimate breddefotballfrueplagget:

olkl

Klar for alt!

Ekstra lang regnjakke med store lommer som kan romme snørrpapir, ekstra votter, sminke, lue, penger, telefon, biiiitteliten paraply og det som er.

8: Velg plass med omhu

Om du har med barn, husk å sett deg på enden av en tribune slik at du har gode retrettmuligheter om det skulle oppstå en nødsituasjon. Og det gjør det. Du kan banne på at ungen må på do i det 89. minutt når det står 1-1 og kampen må vinnes for å sikre opprykk.

9: Oppfør deg som folk

Skulle det ende med seier så vis ydmykhet, spesielt på bortebane. Om det frister aldri så mye å gni triumfen inn foran skuffede hjemmefans så streber en ekte breddefotballfrue etter å fremstå som jovial og folkelig, for husk: sjansen er stor for at du skal tilbake neste år. Om man taper er denne regelen opphevet. Da er alt lov.

10: Vis empati

Er du breddefotballfrue så er du det i tykt og tynt. Ender det med tap så er kotymen slik etter kamp: Gi en god klem, finn et par positive ting med kampen som du mumler trøstende mens du ser inn i de tomme øynene til en mann som er milevis unna å se lyset. Det hjelper ikke, men da har du i alle fall gjort det du kan. Om det blir seier så står du mye friere. Han vil uansett ikke klare å fokusere på annet enn seiersrusen. Blir det uavgjort følger du samme oppskrift som ved tap. Forskjellen er at du kanskje får blikkontakt, og at dere i løpet av en halvtimes tid kan ha en normal samtale om barnehagehenting og morgendagens middag.

Følger du disse enkle rådene er jeg sikker på at det blir en god breddeopplevelse. God kamp!

kommentarer
 1. Snuffeldyret sier:

  Som breddeishockeymamma innser jeg at reglene stort sett er de samme. Eneste unntaket er uteklær. Vi sitter tross alt i en tørr hall..
  Fornøyelig lesning! Heia Tynset!

 2. Carina sier:

  Hehe, sånn med tanke på vær/klær/kulde ble jeg nå ganske glad for ar jeg kunne kallemeg Håndballfrue frem til i fjor;)

 3. Hender jeg misunner dere innefruer ja;)

 4. Ungdomsfotballmamma sier:

  Kjenner meg godt igjen i flere av disse reglene som fotballmamma, særlig når det gjelder oppførsel ved tap og vedr påkledning. Dunjakkene tilbringer kun kort tid på loftet midt på sommeren og ullundertøyet pakkes aldri bort… Den største forskjellen er nok at vi ofte må ha med kaffen selv:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s