Julekalender 23. desember

Posted: desember 23, 2013 in Hverdagsliv
Stikkord: , , ,

Jeg er latterlig når det kommer til tradisjoner. Og lillejulaften er årets aller mest hellige dag i så måte.

Det skal spises grøt (med mandel), så skal treet pyntes og gavene legges under. Før NRKs «Kvelden før kvelden» må stå på, om enn på lydløs, bare for at vi riktig skal skjønne at det straks er jul. Så må lyden på når «sasa sabbe» og «soff gottinår» kommer, selv om alle hevder vi er dritlei, og så ler vi like godt som i fjor likevel der på slutten.

Og så skal det spilles noe, for vi er jo en spillfamilie må vite. TVen på lydløs igjen, men den må for GUDS SKYLD ikke slås av, for Alene Hjemme skal stå på i bakgrunnen og når den store finalen kommer så må lyden på igjen, selv om vi hevder vi er dritlei, og så ler vi like godt som i fjor likevel der på slutten.

Det er same procedure as every year på det meste og det flyter fint denne sjursmessdagen også. (Det blir ikke lillejulaften uten at pappa minner oss på at det heter sjursmessdagen). Men én ting er annerledes i år, én ting føles så underlig og fremmed:

nnm

Hva?! Gran?????

Etter et liv med furu (vanligvis selvhogd i egen skog, også en tradisjon som måtte vike i år) var det ikke mulig å oppdrive et anstendig eksemplar på Byåsen i år, og vi måtte gå for en velfødd, historieløs sibirsk edelgran avlet opp på et dansk jorde, framfor ei ærlig furu som har vært ute en vinterdag før. Det er et tre uten sjel, men det får duge. Og så lukter det jo så herlig, det skal det ha.

Men før jeg legger meg hvisker jeg til grana som strutter så arrogant, bare så det skal kjenne sin plass: Du må ikke tro at det blir en vane.

For ingen skal komme her og tulle med tradisjonene mine.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s