Å gjøre alle til laks, eller hvordan var det nå igjen…

Posted: november 26, 2013 in Fotball
Stikkord: , ,

For dere som trodde det skulle bli slutt på fotballskrivingen nå, beklager.

For i dag kom nemlig fotballforbundet med oppsettet til neste års tredjedivisjon, og tradisjonen tro renner sosiale medier over av frustrasjon, lykke og den obligatoriske  idiotstemplinga av NFF.

Det er jo et sunnhetstegn for breddefotballen at engasjementet er levende, og jeg skjønner at det er utfordrende nok å dele opp Norge i 12 avdelinger der alle de 164 klubbene skal bli fornøyde. Likevel skal jeg tillate meg selv å være litt misfornøyd på Trøndelags vegne.

Og bare så det er sagt, det handler ikke om reisebelastning, der er det mange som er verre stilt enn trønderne.

Men neste år blir det ikke lenger noen ren trønderavdeling, i stedet får vi to avdelinger som begge har 7-8 trønderlag og resten fra Østlandet og Møre og Romsdal.
Tradisjonelt har det vært en 4-5 trønderlag som har vært nødt til å reise sørover, men det har likevel vært en ren trønderavdeling i tillegg.

Og for en avdeling vi fikk senest i fjor. Det var spenning helt til slutt, en rekke prestisjeoppgjør mellom både bygdenaboer og byrivaler, og interessen i regionen steg proporsjonalt med den nervepirrende serieinnspurten. Jeg har en sterk følelse av at engasjementet ikke blir like stort når Gjerdrum, Fet og Elnesvågen kommer på besøk, men jeg håper jeg tar feil.

For meg virker det som om NFF mener det er bedre å spre misnøyen på så mange lag som mulig, enn å få til én god, lokal avdeling. Det gagner vel i grunnen ingen.

Heldigvis er det ett lyspunkt med dette oppsettet da, et kjapt blikk på avdeling 09 og 10 sier at det skal være gode sjanser for å få to trønderlag opp i andredivisjon i 2015.

Og så har endelig Alvdal og Tynset havnet i samme avdeling igjen. DET er engasjement og spenning som nesten veier opp for det tapte det.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s