Som et topplag

Publisert: oktober 12, 2013 i Fotball, Kampdag
Stikkord:, , ,

Trenerens kommentar (Tynset – Blink 1-0): 

 Det er mye som skjer i affekt. Blant annet når Arbeidets Rett ber om en umiddelbar kommentar rett etter at vi levert 95 gjennomsolide minutter.

Det er da man sier at spissen på 39 er 60. Og det er da man også glemmer å gi honnør til folk som fortjener det i ren og skjær gledesrus.

Derfor kommer det her, en kjøretur til Trondheim og noen timer etter 1-0-seieren:

Keeper Emil: To kanonredninger og stødig i igangsettingene. Rolig.

Stor kred også til keeper Arne, hvor det var 50/50 på forhånd hvem som skulle stå, og som var forberedt, klar – og gledet seg med Emil og de andre etterpå.

Høyreback Torgeir: Sto bunnsolid mot en av avdelingas hvasseste kanter. God bidragsyter offensivt. Sterkt av 18-åringen.

Henning: Massiv. Irriterte vettet av Sisic og gikk foran med ren autoritet.

Lars: BB, fortjent. I likhet med Henning bunnsolid defensivt, og leverte også noen gode involveringer offensivt. Heading i stolpen.

Ellev: Kom fra Oslo samme morgen, uten at turen så ut til å påvirke. Blink bytta ut den vingen i 2. omgang. Det er greit oppsummert aggressiviteten i presset.

Engan: Ren offervilje defensivt, la ned vanvittig med meter. Tok også ansvar offensivt, og torde å holde i ballen også i perioder da det ”kokte litt” , og vi trengte det.

Eirik: Litt symbolet på hvorfor vi vant i dag. God med ball, særlig i perioden vi var best de siste 35 i 1. omgang. Siste kvarteret vant han alle hodedueller mot Oviasu – med krampe.

Vebjørn: Torde holde i kula og spille, var presis, og gikk forbi spillere. Tok seg tid der andre kan stresse. Tøffere defensivt enn noen gang før.

Andre: Fryktelig ubehagelig å være back mot 1 mot 1, også i dag. En stor jobb defensivt mot Fuglem, som hindret at han kom særlig med offensivt.

Morten: Gjorde det ekkelt for stopperne i alle dueller, sikker med ball slik at folk kom etter – og gikk foran da det sto og bikket siste kvarteret. Null tapte dueller da han ble trukket ned siste 15.

Georg:  Svært, svært god i førsteomgang, spesielt. Irriterte vettet av backen. Fikk scoringen sin, fortjente i høyeste grad en til. Stor motor defensivt hele kampen.

Einar: Inn som sjakkbrikke siste 25. Ble dyttet litt rundt i frontleddet, jobbet og slet og ble særlig involvert defensivt da Blink hadde ballen, men ikke skapte noe. God jobb.

Ole Erik: Inn som midtspiss da vi la om litt siste 10 min. Bra nære scoring.

Magnus: Ren midtspiss siste to og et halvt. Taktisk bytte denne gangen, Magnus. Blir helt sikkert mer spilletid senere J

Erik, Bjørnar, Ola: I dag ble det slik det ble på byttene. Men svært lojal mot en-for-alle-alle-for en. Kommer sjanser.

BB Lars Strypet og rekkekompis Henning Røe viste igjen hvorfor de er 3. divisjons beste stopperpar.

BB Lars Strypet (t.v) og rekkekompis Henning Røe viste igjen hvorfor de er 3. divisjons beste stopperpar.

I sum:

En liten totalvurdering der under halvparten av dere ble nevnt i en setning på Retten – igjen i affekt rett etter kampen. For dette var en skikkelig LAGseier. Etter at et opprykksjagende Blink skapte en kjempesjanse i starten, som vi red av, tok vi over. Stor vilje i duellene, presisjon med ball og spillemessig overtak. Da vi også fikk scoring etter 20 minutter, klarte vi det vi ikke klarte i disse kampene i vår: Ta ledelsen – og ikke minst holde på den en stund.

Det burde også ha vært 2-0. Flatgårds enkeltprestasjon og scoring fra 20 meter hadde keeper full sikt på. Muligens var en TIF-spiller marginalt innafor, men overhodet ikke involvert i spillet. Mange – også i Blink-logo – var enig i det etterpå. Feil dømt offside.

Så skal spillerne ha kred for at dette ikke påvirket dem. Vi fortsatte å kjøre banespillet, og headingen fra Lars Strypet i stolpen kunne fort ha fått en annen skjebne. Så skal vi ta med at Emil vartet opp med en kanonredning på en stor Blink-sjanse rett før pause.

Men igjen: vi gikk til pause med ledelse – som mot KIL/H sist. Og som vi ikke var gode nok på i vår.

Etter pause blir det mindre av det vi har trent på, og som funket så bra før pause. Det blir en krig. Jeg forstår Blink, som dunker massivt langt og satser på andreballer, men når Henning, Eirik og Lars er i det moduset de var i dag, ble det veldig lite ut av det. Riktignok én stor mulighet, som endte med et skudd rett på Emil fra kloss hold. Ellers meget god kontroll defensivt, tross at Blink har ballen mest.

Så kontrer vi, og har et par gedigne tilløp, som vi skusler bort med sistepasningen i overtall på deres 16-meter (Blink kaster jo alt fram).

Siste åtte-ti handler om å ri av, og Aakerøien trekkes ned for å følge horden av ”nye” Blink-spisser i sluttminuttene.

Og vi bikker det i dag, altså. Vi bikker det i dag. Og jeg synes det var fortjent!

Nå er det Verdal i Verdal. Så får vi tyne det siste ut av sesongen. Forrige helg spilte vi som et skikkelig topplag. I dag spilte vi smart som et skikkelig topplag. Vi blir nok nummer seks til slutt, og tabellen lyver ikke. Men de siste to kampene…

For å si det enkelt: Det er svært godt å ta med seg!!!

OleKå

nn

Rødt, rødt og rødt: Tynsets rødhårede trener takker Tynsets rødhårede innbytter Lunåshaug for innsatsen – i rød drakt selvfølgelig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s