Kunsten aldri å få fred i sjela

Publisert: august 10, 2013 i Fotball, Kampdag
Stikkord:, ,

Trenerens kommentar (Tynset – Steinkjer 2-1):

Det gikk en debatt her for en ukes tid siden. Landslagssjef Drillo sitter rolig under kamper fordi han mener han ikke kan påvirke uansett.

Sveriges Erik Hamrén mener den tanken er kav hakke tøv, blant annet fordi han får mer ro i sjela av å vandre hvileløst fram og tilbake, enn å sitte rolig og dra på seg en overtenning.

Det var i samme debatten også spekulert i hvor mye en trener forbrenner av kalorier under kamp, og hvor fort hjertepumpa slår.

iui

Rolig før kamp: Sånn ser det ut når alt er fryd og gammen – før kampen starter. Sagbakken (med skummelt høyt hårfeste), skadd Eidsvåg og altmuligmann Røe.

Vel. Nå driver ikke undertegnede med toppidrett, har han aldri gjort. Det jeg nå skal si er heller ikke dokumentert på noe som helst vis. Men etter de to første høstkampene, er min klare oppfatning at å være breddefotballtrener i 2×90 er en like tøff kroppslig påkjenning som det maratonforkjempere og vasaloppentuiaster skryter på seg når de kommer i mål.

Forskjellen er vel bare at vi har 26 av dem, og ikke én.

Pluss – som i dag – fem, seks blytunge overtidsminutter.

Nå skal jeg ikke skryte på meg noe som helst, for som sagt: Kanskje er det å være breddetrener en fysisk og mental dans på roser for enkelte, også. Og det er heller ikke verdens viktigste sak. Men når man står midt oppe i det, på stillingen 2-0 og full kontroll over Steinkjer, med ti minutter igjen, og Steinkjer reduserer…. De minuttene etterpå da…

Det er så lite trivelig, det!

Men vi vant, viste igjen at vi har noe å bidra med på øvre halvdel der, og akkurat nå skinner sola både utenfor og innenfor breddefotballtomannsboligen på Ugla.

Brovold, Sagbakken og Skogan puster lettet ut

Trenerteamet Brovold, Sagbakken og Skogan puster lettet ut.

Men sånn for å rekapitulere:

Vi startet godt. Gutta var interesserte i å revansjere de forsmedelige greiene mot Buvik sist (som likeså greit vant 3-2 noen dager senere, også. Snakke om å bikke kamper), og to sjanser på de fem første minuttene var bra.

Så stoppet det seg litt, og Steinkjer kom mer med i det. De skapte én farlighet, mens vi hadde ballen mest.

Det siste kvarteret før pause tok vi tak i det igjen, og det er da dette med hjertet og pumping og kjett og spenning og alt det der slo inn for første gang i ettermiddag.

Først Flatgård i stolpen. Deretter Brendryen, som passerte keeper, men traff en oppofrende Steinkjer-kar på streken.

Men heldigvis tar rutinerte Eirik Magic Røe ansvar på vår tredje store sjanse på noen minutter – og scorer sikkert.

1-0 til pause.

Så er oppskrifta for 2. omgang klar: Vi skal fortsette å angripe, og IKKE slippe dem inn i kampen igjen. Og for all del: Unngå en «ny Buvik».

For Steinkjer skal ha ros for at de er et godt angrepslag, og 11-ern på midtbanen der – god speller. Men vi hadde gjort hjemmeleksa mot Holmvik på kanten, der stengte Kris Sandtrøen på eminent vis, og om vi var ujevne midtveis i 1. omgang, var vi direkte gode den første halvtimen etter pause.

Flatgård, Aakerøien og Lunshåshaug har alle meget gode sjanser – to av dem (nevner ikke navn) for kliss åpent mål.

Så da Nybø, 18-åring som storspilte på midtstopperplass, ofrer liv og helse og øker til 2-0, er det fullt fortjent. Det kunne, for ikke å si burde, vært mer.

Så er det altså det skjer. I stedet for at vi klarer å punktere, så scorer Steinkjer på en av sine mange dødballer i 2. omgang. Men på sin første skikkelige sjanse.

Og da blir det som det blir. Et lite kaos mot slutten, med poling inn i vår 16-meter. De dytter opp Fiske, vi setter ned Aakerøien.

Med mye skader legges det korrekt til 5-6 minutter, og den tida er LANG. Steinkjer sliter med å skape noe, men 2-1 er fortsatt bare 2-1. Og det var det en stund forrige lørdag, også.

Samtidig er vi smartere denne gang, og ror det i havn. Kun en ting å si: HERLIG!

Glade gutter: Flatgård og unggutta Nybø (matchvinner) og Strypet jubler for tre poeng.

Glade gutter: Flatgård og unggutta Nyvbø (matchvinner) og Strypet jubler for tre poeng.

Så får vi se om vi havner i samme situasjon mot Tiller neste mandag, og hvordan vi takler det. I dag viste vi i hvert fall at vi har lært av Buvik-kampen, og det er godt.

Dermed solskinn. Og fullt kjør fra mandag igjen.

Yours truly

OleKå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s