Bake kake søte…

Posted: august 16, 2012 in Hverdagsliv
Stikkord: , , , , ,

I hovestaden, lar jeg meg fortelle, er det ikke lenger stuereint å servere pølser, is, kaker og muffins når man har barnebursdag.
I stedet byr man barna på litt oppskåret frukt og grønnsaker, og hvis man er riktig så heldig kanskje litt gojibær, usaltede nøtter og et glass sukkerfri, økologisk saft.

Til helga rykker 15 femåringer inn i stua vår, og jeg begynner å skjønne hva som egentlig ligger bak oslomødrenes (og fedrenes?) sunnhetsregime:

Hvem vil ikke heller kutte opp et par gulrøtter enn å stå på hodet i en sky av hvetemel, muffinsformer, smelta sjokolade og melis flere dager til ende?
Hvem vil egentlig risikere at sjokoladekaken revner  (ja, den gjorde det i fjor.  Les mer om det her.), svi pizzaen eller oppdage at man har glemt å kjøpe lys til kaka like før gjestene kommer?

De har rett og slett vært geniale der nedi hovedstaden og gjort det enkelt for seg selv.

Mens her på Ugla er det nok ikke helt kutyme  å gå helt no sugar, no carb, no fun, riktig ennå, så enn så lenge fortsetter vi med kakebonanza.

Men jeg har lært siden sist:

Litt hjelp fra det lokale bakeriet med det fine navnet…

Og litt hjelp fra Toro…

Og vips så ligger det an til et bursdagsselskap uten at mor tyr til tårene…

Og dessuten, bursdagsbarnet selv har kun følgende krav til serveringen:

Så lenge det blir sjokoladekake med tuttifrutti-strø og non stop er 5-åringen fornøyd.

Og det ønske skal selv breddefotballfrua klare å etterleve.

Reklamer
Kommentarer
 1. Noen har nok villet spøke med deg, alternativt du i _litt_ snodige hovedstadskretser. 😉 Kake og pølse og brus ser totalt ut til å være normen her også – den viktigste forskjellen fra da jeg var barn er behovet for å ta hensyn til allergier og religiøse spisevaner (halal), pluss trenden med å ville arrangere bursdagen et annet sted.

  Lekelandet «Hopp i havet» og Tusenfryd er ikke overraskende kjempepopulært med gutter på min sønns alder, og selv om det koster så det svir er det mye å si for en bursdag ganske fri for egen baking og koking. 🙂

 2. Ann Støwer sier:

  hihi Godt skrevet igjen ja 😀 Her har jeg en 10 åring og lista over ka som ska serveres i bursdagen va sjokoladekake (dog brownies som PAPPAN skull lag, fra Toro, men mor klarer ikke den engang…) og potetgull og smågodt… Pizza kanskje å, ellers ville de være for seg selv uten mas fra mor (eller far). Lykke til med feiringen :-))

 3. mona sier:

  den dagen det forlanges bær jeg ikke kan uttale i min datters bursdag ( eller hvem som helst sin bursdag, for den del) da slutter vi å ha bursdagsselskap i heimen her.

  Masse lykke til!!!!

 4. Anette sier:

  Et bursdagsselskap helt etter mitt hjerte – ditt altså 🙂 Hos oss ble det feiret stordag – frøken Ingrid fylte 10 år i går – og med hjelp fra superbestemor (som bakte Drømmeterte) og supertante (som bakte verdens godeste kanelsnurrer) samt min egen Toro-brownies ble det et særdeles vellykket selskap. Tør ikke tenke på hvilke reaksjoner vi hadde fått hvis vi hadde flesket gulrøtter og nøtter på bordet 😀 Gojibær??? OMFG lizzm 😉

 5. LineGrethe sier:

  Ære være!
  Har lært at en hver vellykket kakeoppskrift starter med: «Tøm posens innhold i en bolle..».
  Skal vi overleve vinteren på Ugla må vi følge HighCarb HighFat!!
  God bursdag!

 6. navigere sier:

  De Oslo-foreldrene er nok hippere enn oss og de vi kjenner. Jeg tyr fortsatt til kake, men ja – med et visst snev av dårlig samvittighet for alt sukkeret 😉

 7. Mormor :) sier:

  Har nettopp levert kake på Ugla til selskapet i morra. Inneholdt bla 500 g sukker, og pynta med en stor pose seigmenn og nonstop. Mormor har verdens beste samvittighet:-) Lykke til med selskapet på lørdag!

 8. Pia sier:

  Gojibær i en barnebursdag må jo være en partykiller de luxe.

 9. Ho Mor sier:

  Dont sweat, i oljehovedstaden er det fortsatt kakebonanza som gjelder!

  http://dentinista.blogspot.no/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s