Den som sover…

Publisert: juli 9, 2012 i Hverdagsliv
Stikkord:, , ,

Det er sjelden jeg er så trøtt som nettopp i ferien.

Ok, bildet er arrangert, men situasjonen høyst reell.

Det er som om alle grytidlige morgener og alt for seine kvelder ellers i året nå har forent krefter og velger å ta de ut på meg fordi de kan, rett og slett. Nå har jeg tid til å være trøtt, liksom.

Jeg ser ikke humoren.

Men i lykkerus over at jeg ikke skal opp tidlig og på jobb blir jeg sittende oppe mye lenger enn hva jeg vet er bra for meg. For blir jeg ikke vekket i fire-femtida av en søvndrukken fireåring med 3 kosebamser som kommer tassende og insisterer på at de alle skal dele pute med sin mor, så kan jeg stole på at han stakkars sommervikaren som må hakke opp asfalten like utafor soveromsvinduet mitt (fordi de klarte å legge fiberkablene feil første gangen), ikke har forsovet seg, men starter iherdig og pliktoppfyllende å hakke på klokka sju.

Men det fine med sommeren er at at det dukker opp nye og tidligere uante muligheter for litt powernapping.

Plutselig får jeg til å sove på korte flyturer (muligens sigende ned mot skuldra til sidemannen, mens jeg med halvåpen munn er farlig nær ved å sikle, men det får stå sin prøve…), og Ole slo til med en ørliten øyehvile på operataket i forrige uke.

Det er fort gjort for en enkel mann fra østerdalen å bli slått ut av hovedstadsvarmen og folkelivet.

Selv oppdaget jeg en ny favorittarena for dupping i går…

I kinosalens bedøvende mørke og vel plassert i behagelige seter var det vanskelig å stå i mot.

Ole (i bakgrunnen) begynner å sige allerede under reklamen og undertegnede slet med å holde øynene åpne bare minutter etter bildet ble tatt.

Lille Laban-filmen gjorde så godt den kunne, men det må sies at jeg har sett et mer spennende plot.
Jeg orket derfor ikke stritte i mot da øynene begynte å glippe, og fikk meg en god halvtimes lur før jeg våknet litt forfjamset og så meg rundt. Hadde noen sett at jeg sov? Og enda viktigere: Hadde jeg snorka?

Men ingen fare.

Rundt meg sov småbarnsmødrene søtt på rekke og rad, sin velfortjente feriesøvn.

kommentarer
 1. Mørk kinosal med barnefilm på lerretet….hallo, man må jo bare sove der.

 2. karna sier:

  Mørk sal med dype stoler og behagelig monoton stemme hva være farlig det, godt å høre at andre tok muligheten også.
  Har du noen tanker ang saken i nyhetene nå, kampfiksing?

  ps! sov på tanken

  • Hei Karna! Litt lite på nett nå i ferien, men har selvsagt fått med meg kampfiksingsaken. Tror nok det er litt opphauset i media, og nå er plutselig alle kamper mistenkelige. Håper og tror at det er veldig få som evt. har gjort noe kriminelt her:)

 3. Hege sier:

  Kampen om søvn og kampen om å å unngå arbeidsoppgaver i hjemmet starter med en gang mannen min og jeg er ute i ferie begge to, og er egentlig ganske anstrengende. Vi løser det med å reise bort med datteren vår, og la hus og heim seile sin egen sjø. Det er ikke praktisk å sove midt på dagen når man er på reise heller. Er datteren din adoptert fra Etiopia? Hvor gammel var hun da hun kom til dere? Vi har startet en adopsjonsprosess nå, men har ikke helt bestemt oss hvilket land vi skal adoptere fra ennå. Takk for en morsom blogg!

  • Hei Hege! Vi har adoptert fra Etiopia ja, og hun var 8,5 måneder da vi hentet henne. Kan absolutt anbefale Etiopia som et land å adoptere fra, men som du sikkert har funnet ut så er det veldig lang ventetid for alle land akkurat nå. Lykke, lykke til med prosessen!

   • Hege sier:

    Tusen takk for det! Gleder oss veldig og håper ventetiden ikke blir så lang som de sier. Har heldigvis en treåring fra før som vi kan kose oss med. Har søkt om adopsjon fra Thailand nå, så får vi se om vi bytter underveis hvis ventetiden blir kortere et annet sted. Fortsatt god sommer! 🙂

 4. Tone sier:

  Hehe, her kjente jeg meg veldig godt igjen. Har faktisk akkurat våknet etter en ti minutters power-nap mens 4-åringen ser på barne-TV. Og hvorfor er jeg trøtt? Jo, fordi jeg har sommerferie og ikke påtvinger meg selv å legge meg klokka halv elleve fordi jeg skal opp kvart på seks, noe som resulterte i at jeg og mannen ble sittende og se på serier på DVD til klokka halv tre i natt…. Vår versjon av å leve litt på kanten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s