Guilty pleasures

Publisert: juni 13, 2012 i Hverdagsliv
Stikkord:, , ,

Det er ikke alt man snakker like høyt om.

For eksempel at jeg elsker Britney.

I alle fall Till the world ends. Det er rett og slett en fantastisk poplåt som jeg elsker å høre i bilen når vi kjører langt. Men etter at jeg oppdaget at dattera på fire går rundt og nynner på «come and get me, get me on the floor» så har jeg latt den hvile litt…

Men jeg har selvsagt flere skjelett i skapet:

Jeg som har mellomfag i litteraturvitenskap skal helst ikke lese krim for eksempel.
Og skal man først lese krim så skal det helst være kvalitetskrim som Peter Temple eller Indridason (og ja da, jeg leser dem også).

Men om jeg riktig skal kose meg og koble av, så er det med husmorpornokrimmen til Camilla Läckberg eller bestselgerne til Lars Keppler (som faktisk er pseudonymet til et svensk ektepar…). Sånn er det bare.

Og på TV-seriefronten så har jeg selvsagt sett alle de kule HBO-seriene med stor glede.

Men til syvende og sist kommer ingen over min absolutt største favorittserie gjennom tidene.

Buffy the vampire slayer.

Det er jeg og han ene fra førstesesongen i Heia Tufte som er hard core Buffy-fans i Norge. Det lever jeg helt fint med.     PS. Legg merke til kyllingen øverst til venstre. All påskepynten var tydeligvis ikke pakket ned likevel.

Jeg har regnet litt på det og funnet ut at siden jeg har sett alle syv sesongene fire ganger så har jeg brukt 29 880 minutter av livet mitt, eller 540 timer, på denne fantastiske serien. Nå er det riktignok noen år siden sist, men den står seg ennå. Undervurdert, morsom og gjennomført smart. Verdt hver en time.

Og forresten: På musikkfronten har jeg også en annen innrømmelse å komme med.

«Det finaste eg veit» med Hellbillies er en av de vakreste sangene jeg vet om i hele verden. Hver gang jeg hører den blir jeg så rørt at jeg holder på å grine. Sånn er det bare.

Ellers er det de vanlige: Se&hør hos tannlegen, programmer som Ung, dum og gravid og Pinlige sykdommer og ja, jeg innrømmer det glatt: bloggen til den ekte fotballfrua.

Jeg gjentar nok en gang. Sånn er det bare.

kommentarer
 1. Jorunn sier:

  Haha, ja, vi har vel alle våre guilty pleasures. Selv har jeg «Sex and the city»-boksen og har sett disse episodene så mange ganger, at jeg nesten kan replikkene… Er helt enig i at «Den finast eg veit» er en utrolig fin sang. I det hele tatt har Hellbillies faktisk mange fine sanger. Jeg tror det er noe med dialekta + at de mestrer å skrive meningsfulle tekster (stort sett) 🙂

 2. havku sier:

  JEG ELSKER BUFFY!! jeg har Buffy kaffekopp. Og jeg er ikke helt sikker på hvor mange ganger jeg har sett serien men jeg kan si med sikkerhet at det mer enn èn. Jeg elsker dialogene til Joss Whedon generelt, men Buffyverset må være noe av det beste han har gjort. Og jeg er sterkt imot de som planlegger å lage en ny Buffyfilm UTEN Whedon. Ja, så, uansett. shutting up now.

 3. Anette sier:

  Guilty pleasures MÅ man bare ha og jeg er skikkelig stolt av mine! Hm..i allefall pittelitt…her går det i Paradise og Big Brother og når det gjelder krim kan jeg anbefale Jussi Adler-Olsens bøker på det sterkeste! Har du lest noen av dem? Og «Det fineste eg veit» er jo bare nydelig. Den sang svogeren min til søsteren min like før de ble kjærester, og når jeg tenker på det må jeg grine litt jeg også 🙂 Klem fra Anette 🙂

 4. Vi på vegårshei bibliotek er veldig glad i krim, både kvalitetskrim og mer lett tilgjengelig krim, og hadde vi hatt råd til å kjøpe flere tv-serier så hadde både Buffy og Sex and the city samt flere andre engasjerende serier vært i hyllene våre 🙂 Og er egentlig det å lese krim en guilty pleasure?? Da jeg leste Serien om isfolket derimot… det var min guilty pleasure på bibliotekhøgskolen 😉

 5. Helge sier:

  Eg må ærlig innrømme at Britney og Buffy ikke står særlig høyt på mine lister. Men hver sin smak. Noe av det som irriterer meg er når andre skal fortelle hva som er god musikk, bok, osv. Hvem liker så eg? Rita Eriksen, Helen Sjøholm, Solveig Slettahjell og Martin Halla, med Tom Waits sin ufattelig vakre Take It With Me, trenger ikke synge mange strofene før eg blir rørt. Men det er jo det som er vitsen med musikk. Mener eg. For meg er skal musikk berøre. Artisten skal formidle noe, hvis de ikke gjør det hjelper det ikke med en flott stemme. Eg er heller ikke noen stor lesehest men liker å høre på lydbøker med Odd Børretzen, Øyvind Thorsen og Richard Herrmann. Sistnevnte kan få selv historier om gamle konger og dronninger i England til å bli artige.
  Guilty pleasure er to ord som ikke burde bli koblet sammen. Så vekk med guilty og behold bare pleasure 🙂
  Du har helt rett «Det finaste eg veit” med Hellbillies er en nydelig sang 🙂

  • Helge, på en side så er jeg enig i at man bør kvitte seg med «guilty»-følelsen, men samtidig er det jo den som gjør det ekstra morsomt å nyte disse tingene man liksom ikke «skal» nyte. Er litt herlig å være ukorrekt noen ganger! Og Tom Waits er bare pleasure altså, ikke noe guilt der!:)

   • Helge sier:

    Eg er helt enig med deg. Det var ment å være et vennskapelig spark bak (i disse fotball tider) til de som ikke synes det er herlig å være ukorrekt noen ganger. Ha en fortsatt strålende helg 🙂

 6. Lammelåret sier:

  Hvor har egentlig dette riktighets-hierakiet oppstått?

  Kos deg med det du leser og hører, du, det er jo det viktigste, i bunn og grunn.

 7. linda sier:

  Herligherlig, du har sust opp som favorittblogg nr 1! Tusen takk for innlegg som virkelig får smilebåndene til å trimme seg.

 8. Tuan sier:

  Hei:) Du fortjener din egen blogg og ikke denne. Ta kontakt med meg så ordner vi det:)

  • Hei og takk for innspill! Jeg var inne og kikket på websidene deres og må si at jeg personlig synes min blogg ser bedre ut enn sidene deres. Så jeg er fornøyd som det er enn så lenge:-).

 9. Lilliann sier:

  Buffy er en genial serie! Er min all time favoritt også 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s