Trenerens kommentar

Posted: april 28, 2012 in Kampdag

Tilbake på Ugla etter en busstur til Innherred. Må si det er artig med kun en avdeling og tøffe kamper hver eneste helg. Det lærer vi mye av.

Christian Eidsvåg og kaptein Henning Røe i godt humør før kampen.

Coach og tidligere Byåsen- og Odd-kjempe Trond Viggo og hans menn var akkurat så godt forberedt til sesongen som vi forventet. Tøffe i presset, fysisk sterke, mye kondisjon – og godt driv da de kom framover med ballen.

Planen var likevel å true dem, tørre å presse brukbart høyt – og legge ned like mange meter.

Etter 2-4 kjentes det umiddelbart tungt i garderoben etterpå (for øvrig vanvittig varmt i garderoben, taktisk variant, Viggo?? 🙂 ). Men etter å ha fått det litt på avstand, er det ingenting å skjemmes over. Vi gjør et skikkelig forsøk, og er svært nære ved å få betalt, også.

Før det var gått minuttet får altså Verdal straffe (som gjestebloggefotballfruen så presist omtalte), etter at ballen uheldigvis spratt opp i hånda til joggebukse-Sandtrøen (som for øvrig skifta til shorts i 2. omgang).

Ett min på klokka. 1-0.

Men vi hadde tro på eget spill, og fikk rista av oss skuffelsen. Etter 11 minutter stusser Morten Georg gjennom og 1 mot 1 uten sikring driblet han elegant vekk backen, og utlikner.

1-1.

Så går det et lite minutt, og en Verdal-kar prøver seg fra 25 meter. Ett skudd som Emil vanligvis tar, men han reiser seg til Stienkjer-kampen. Det er jeg 100 prosent sikker på.

2-1.

Ti minutter senere – spillet bølger og det er jevnt – smeller det igjen. Litt for lettvint roter Verdal ballen i mål etter en corner.

3-1.

Så skal gutta ha kred for måten vi avslutter omgangen. Siste kvarteret kjenner vi igjen spillmønsteret og har ballen klart mest. Da vi også får straffe – som Georg setter sikkert – er det full kamp igjen.

3-2

Rett før pause er Georg nære ved sin tredje – men rett utenfor.

Pausa handler derfor om to ting: Ta tak i det positive siste kvarteret, og ikke la dem få vinne så mange dueller ( som dem vant veldig mye av).

Det første kvartet er vi der, også, og stresser dem.

Men den siste halvtimen jevner det seg ut igjen, og Verdal er veldig gode i overgangene. De er  også godt trente (Viggo har kjørt mye 17/13 i vinter, tror jeg). Samtidig mister vi også ballen for enkelt for ofte, slik at vi blir løpende hjemover…

Likevel er det helt jevnt i målsjanser. De banker ballen i stolpen midtveis, men både Morten og Georg header rett utenfor etter to meget store muligheter mot slutten.

To minutter på overtid dytter vi opp Henning og avslutter i en sylfrekk 2-3-5-formasjon (sist sett på 50-tallet). Men i stedet for utlikning kontrer Verdal inn 4-2 to minutter på overtid.

Ny dag, nye muligheter: I morgen er det bursdag!

I blogg-språket (har jeg skjønt disse ukene) er det noe som heter «note to self».  Der står det nå i kveld: Vi må bli mer kyniske mot antatte opprykksfavoritter på utebane (uttrykk også hentet fra 50-tallet).

Men når ulykken først er ute (og breddefrua i tillegg inviterer til gjesteblogging, og KIL taper for HamKam hjemme (!)) skal det sies at vi tåler et tap for tidligere lagkompis Viggos menn på bortebane. Vi var med hele veien, men dere var kaldest foran mål, Viggo!

Men på Nytrømoen i høst…

Tirsdag = Steinkjer. Da skal det smelle!

OleKå

Reklamer
Kommentarer
 1. Trond Viggo sier:

  Korrekt og godt oppsummert.
  En liten skår i gleden at du avslørte garderobe-trikset (ikke si det til noen).
  Ellers, et godt og spillende lag. Dere vil helt klart ta mange poeng i årets sesong.
  Sees til høsten.
  Lykke til videre!

  Viggo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s